Ionizator

ZAŠTO IONIZATOR?

Ionizator zraka stvara negativne ione te neutralizira negativne utjecaje magnetskog i električnog zračenja koje nastaje upotrebom različitih električnih uređaja (TV, računalo, el. instalacije, mobiteli…).

Ionizator istovremeno pročišćava zrak i aktivira kisik, te na taj način poboljšava kvalitetu zraka i čini boravak u takvom prostoru ugodnijim. Dokazano je da ionizator zraka umanjuje negativnu energiju nastalu kao posljedica stresa te čini prostor ugodnijim za život bilo da se radi o poslovnom ili stambenom prostoru.

 

IONIZACIJA ZRAKA

Veliku količinu (-) iona nalazimo u prirodnom okolišu, odnosno u blizini vodopada, u šumama i parkovima i to u količini 8.500 - 12.500 (-) iona po cm3.
Mjerenjima je utvrđeno da se u gradu u prosječnom stambenom prostoru nalazi tek 100 (-) iona po cm3, a u prosječnom poslovnom prostoru još manje odnosno samo 25 – 70 (-) iona po cm3.
Čestice prašine, bakterije, pelud, dim, virusi i ostali toksini te neugodni mirisi koji se nalaze u zraku su (+) naboja. Negativni ioni vežu na sebe pozitivno nabijene čestice koje nakon toga padaju na tlo gdje se lako mogu odstraniti.